Tijdmachine

Op een oude zwart wit foto uit 1939 is te zien dat familie Pagani het goed had in Nice. Op de foto zit Venisio als 7 maanden oude baby samen met zijn broertjes en zusjes in vaders’ Peugeot 172 cabriolet. De tweede wereldoorlog breekt uit en de familie verlaat Frankrijk. Familie, vrienden, huis en de auto laten ze achter.

Zeventig jaar later komt Venisio op een ruilbeurs in het Italiaanse Imola een gelijke Peugeot tegen die zijn vader in die tijd ook had. De Peugeot staat op een trailer en is totaal verrot. Een wrak. De Peugeot had ruim 40 jaar buiten gestaan. In de jaren erna knapte Venisio samen met zijn twee broers de auto op. Bij het zandstralen werd het framenummer zichtbaar en ontdekten ze dat deze exact overeenkwam met het nummer op hun vaders’ kentekenbewijs uit 1939 wat ze al die jaren bewaard hadden. Venisio had na 70 jaar op 74 jarige leeftijd de auto terug gevonden die zijn vader voor de oorlog in Frankrijk heeft moeten achterlaten.

Perolicious bezocht Venisio Pagani en maakte een korte documentaire:

About the author: Frank