Moeder, ik wil bij de Revue

Sinds begin oktober is op televisie een nieuwe Nederlandse dramaserie “Moeder, ik wil bij de Revue” te zien. De serie is gebaseerd op liedjes van Wim Sonneveld en speelt zich af in de jaren 50. De serie is opgezet met veel oog voor detail, met natuurlijk de nodige klassiekers uit deze periode. Afgelopen zomer zijn de opnames geweest waarvoor op verschillende klassieker-blogs een oproep is gedaan voor het beschikbaar stellen van oldtimers. In de serie is te zien dat een groot aantal oldtimerliefhebbers hier gehoor aan hebben gegeven. Hun prachtige auto’s zijn nog tot en met 26 november elke maandag 22.10 uur te zien op Nederland 1.

Welke klassieker passeren eigenlijk de revue? Hier een overzicht: 

  • De hoofdrol wordt bekleed door een two-tone Simca Versailles
  • Peugeot 203, zwart
  • Peugeot 203 bachee, groen
  • Fiat 500 Topolino, zilver
  • VW Type 1 Kever ‘brilletje’, groen
  • VW Type 2 T1 (split window pickup en een basis-combi)
  • Volvo PV544 ‘Katterug’  (in het wit en zwart)
  • Citroen Traction 11BL , zwart

Op Peugeotforum” Le Lion d’ Or” zijn verschillende beelden van auto’s uit de serie te zien. Hebben wij een klassieker over het hoofd gezien, laat het ons weten!

 

About the author: Frank