Urban Outlaw >> Mr. Magnus 911 Walker

Magnus Walker is een excentriekeling. Als eerste indruk oogt hij als een dakloze ex-rockstar. Een lange baard, grote bos dreadlocks, verwassen jeans en een vaal houthakkers shirt. Alles blijkt anders. Magnus is een passionist, heeft een perfecte smaak, zakelijk succes, woont in een uber-trendy tot loft omgedoopte fabriekshal in downtown LA en is de gelukkige eigenaar van een prachtige passie; Porsche 911’s.

Magnus staat wereldwijd bekend om zijn sublieme collectie 911’s. Wat ooit als hobby begon is uitgegroeid tot iets groots en serieus. Markus’ streven is om van elk bouwjaar tussen 1964-1973 een 911 in bezit te hebben gehad. Dat is hem aardig gelukt. Alleen een ’73 ontbreekt nog. De geboren Brit restaureert zijn Porsche’s in geheel originele staat en bouwt daarnaast geweldige vintage streetraceachtige 911’s die sterk gerespireerd zijn op Race en Rally modellen. Met het laatste heeft hij veel succes. Zijn eigen 911 customs raken steeds meer in trek. Op klantspecificatie bouwen? Daar heeft hij geen trek in. Hij bouwt ze zoals hij ze mooi vindt. En terecht. Magnus heeft een verfijnde smaak die er mag zijn. Vooral uiterlijk en rijeigenschappen krijgen veel aandacht met natuurlijk her en der zijn eigen handelskenmerk zoals de customized handgrepen, achterlampen en louvers in de grill. Filmmaker maakte onlangs een documentaire over Magnus Walker waarin het hele verhaal te volgen is.

 

Urban Outlaw – the Trailer:

 

Meer:

>> Deze video was slechts een trailer. Er is meer! De complete documantaire is hier in HD te bekijken.

>> Magnus Walker’s blog

>> Meer posts van Magnus op de Pelican Parts Blog

>> Op YouTube zijn verschillende andere filmpjes van Magnus Walker’s 911’s te vinden.

>> TIP! Kijk hier binnen in de loft met garage van Magnus Walker en zijn vrouw Karen in downtown Los Angeles.

 

(Foto’s: www.magnuswalker911.com, www.dutchman-photos.com)

 

UPDATE

Mr Magnus Walker was onlangs te gast bij stadsgenoot Jay Leno. Zie hier het filmpje

About the author: Frank