Update: Dingman Collection 2012

Deze week gaat er in de VS een bijzondere collectie klassiekers in de afslag. Het is de collectie van miljardair/voormalig Ford Motor Company directeur Michael Dingman. De collectie is een bijzonder korte tijd opgebouwd. Dingman begon namelijk met verzamelen van de collectie ergens begin 2000. Hij investeerde vooral auto’s uit bepaalde periode’s met een design kenmerkend voor die tijd. Naast de auto’s verzamelde hij ook een grote collectie neon reclame bij elkaar. De neon borden samen met de auto’s zetten een sfeer neer alsof je 1931 ten tijde van de drooglegging de showroam van een autodealer in Chicago binnenwandeld.

Naast de collectie Lincoln’s, Mercuries en groot aantal Ford’s (hoe kan het ook anders) gaat ook Dingman’s 12 meter lange motor home onder de hamer. De camper met bijhorende keuken-trailer werd in 1990  speciaal voor Dingman gebouwd als motor home voor zijn motorsport carriere, die slechts drie seizoenen duurde. 

Het huzarenstukje van de collectie is de Ford GT chassis nummer 00002 uit 2005.  Je begrijpt het vast al; de auto is Mr Dingman door Ford Motor Company aangeboden na zijn vertrek bij het bedrijf. Dat is nog eens iets anders dan een waardebon of een bosje bloemen.

De veiling vindt plaats in Hampton, New Hampshire, USA op 9 en 10 juni. Voor de nieuwsgierigen onder ons hier vindt je de kavel lijst en veiling catalogus.

 

Update: De veiling was een groot succes. Het hoogst geveilde lot was de 1936 Ford Custom Cabriolet die voor $ 396.000 is verkocht. Een groot aantal van de neon borden werd verkocht tussen de $ 41.000 en $10.000. In totaal heeft de veiling ruim 10 miljoenen dollar opgebracht. Zie hier een compleet overzicht van de verkoop prijzen.

 

 

(Bron: www.rmauctions.com/)

About the author: Frank